Probleme frecvente

Pregătirea suprafeței: dacă rugina nu este îndepărtată complet înainte de vopsire, aceasta va reapărea în timp pe suprafața nou vopsită.Vopsirea peste suprafețe ruginite cu Vopsea Termorezistentă Stove Bright nu oprește oxidarea, de aceea este foarte important să se îndepărteze toată rugina înainte de vopsire. Vopseaua care se exfoliază în bucăți mari indică o problemă în pregătirea suprafeței înainte de vopsire. Cea mai bună soluție este să îndepărtați vopseaua, repregătiți suprafața și revopsiți.

Aplicarea vopselei: dacă vopseaua se exfoliază sau are un aspect precum sticla spartă și se desprinde în fâșii subțiri înseamnă că stratul aplicat a fost prea gros. Cea mai bună soluție în acest caz este să îndepărtați cât mai mult posibil din vopseaua aplicată, curățați bine suprafața (cum este descris în capitolul Pregătirea suprafeței în vederea vopsirii) și revopsiți având grijă să aplicați vopseaua în 2 straturi subțiri, pulverizând de la o distanță nu mai mică de 30 cm și nu mai mare de 45 cm de suprafața sobei.Dacă stratul de vopsea este texturat sau are un aspect nisipos înseamnă că vopseaua s-a uscat partial în aer în timpul pulverizării. Acest lucru se întâmplă deoarece vopseaua a fost pulverizată de la o distanță prea mare. Cea mai bună soluție este să sablați suprafețele texturate, să curățați bine suprafața de vopsit(cum este descris în capitolul Pregătirea suprafeței în vederea vopsirii) și revopsiți având grijă să  aplicați vopseaua într-un  strat subțire, pulverizând de la o distanță nu mai mică de 30 cm și nu mai mare de 45 cm de suprafața sobei.

Tratarea la căldură a vopselei: aveți grijă să creșteți treptat intensitatea focului în sobă până la o temperature medie. Un foc de intensitate foarte mare realizat din start va ”șoca” vopseaua ducând la exfolierea acesteia. Singura soluție în acest caz este să înlăturați vopseaua, să curățați din nou suprafața și să revopsiți. Pentru a evita problemele în timpul tratării vopselei la căldură, nu atingeți sub nici o formă suprafața vopsită până când aceasta nu s-a uscat complet. Dacă ceva atinge suprafața vopsită în acest interval soluția este să sablați, curățați și revopsiți. Vopseaua tratată la căldură din punct de vedere al gradului de luciu va fi mată. Multe din culorile oferite de gama de Vopsele Termorezistente Stove Bright conțin granule metalice care vor oferi un aspect frumos reflectorizant stratului de vopsea.

Exista mai multe motive pentru care un recipient cu vopsea nu funcționează…

 • Vârful de pulverizare este înfundat cu vopsea uscată
 • Pigmentul vopselei s-a separat de solvent și obturează tubul de tragere al valvei
 • Recipientul nu mai este încărcat cu gaz, așa că nu mai este presiune suficientă pentru a împinge vopseaua în sus spre capul de pulverizare.
 • Vopseaua este veche, s-a separat de solvent și nu poate fi remixată.

Pentru a curăța vârful de pulverizare:

 • Asigurați-vă că recipientul de vopsea este la temperatura camerei (lăsați recipientul să stea pentru câteva ore într-o încăpere la temperature de aproximativ 20 °C sau lăsați să curgă apă fierbinte peste recipient timp de 2-3 minute)
 • Agitați energic recipientul timp de 90 de secunde. Acest interval de timp este destul de lung și necesită răbdare și efort pentru a fi dus la bun sfârșit.
 • Înlăturați vechiul cap de pulverizare și puneți unul nou(cel negru).
 1. Întoarceți recipientul cu capul în jos și pulverizați o mostră pe o bucată de carton…dacă pulverizarea este în parametrii normali, asigurați-vă că lichidul pulverizat este transparent(doar solvent). În acest caz capul de pulverizare este curat și pregătit pentru utilizare. Dacă nu iese nimic din capuș de pulverizare sau sprayul împroașcă, înseamnă că este înfundat tubul de tragere.
 2. Pentru a desfunda tubul de tragere ar trebui :
 • Asigurați-vă că recipientul de vopsea este la temperatura camerei (lăsați recipientul să stea pentru câteva ore într-o încăpere la temperature de aproximativ 20 °C sau lăsați să curgă apă fierbinte peste recipient timp de 2-3 minute).
 • Agitați energic recipientul timp de 90 de secunde. Acest interval de timp este destul de lung și necesită răbdare și efort pentru a fi dus la bun sfârșit.
 • Înlăturați vechiul cap de pulverizare și puneți cel pentru curățare (verde).
 • Efectuați o pulverizare test pe o bucată de carton până când pulverizarea este făcută în mod corespunzător (nu mai împroașcă).
 • Înlocuiți capul de curățare (verde) cu unul nou de pulverizare (negru).
 • Întoarceți recipientul cu capul în jos și pulverizați până când iese doar solvent (transparent).
 1. Recipientul nu mai este încărcat cu gaz, așa că nu mai este presiune suficientă pentru a împinge vopseaua în sus spre capul de pulverizare.
 • Cel mai simplu test este să strângeți recipientul în mână. Dacă pereții acestuia cedează ușor( precum cei ai unei doze de suc) înseamnă că recipientul nu mai are suficient gaz, așa că nu mai este presiune suficientă pentru a împinge vopseaua în sus spre capul de pulverizare.
 • Contactați furnizorul dumneavoastră pentru a vă procura un alt spray cu vopsea.
 1. Vopsea veche:
 • Uitați-vă în partea de jos a recipientului pentru o data și un număr de lot.
 • Dacă data este mai veche de 3 ani este posibil ca produsul să fie prea vechi și să nici nu mai poată fi folosit.
 • Contactați furnizorul dumneavoastră pentru a vă procura un alt spray cu vopsea.
Cos cumparaturi0
Nu sunt produse in cos
Continua cumparaturile
0