Ghid de utilizare

Din cauza temperaturilor ridicate la care sunt expuse, vopselele Stove Bright sunt formulate pentru a fi folosite într-un mod particular. Acest ghid conține instrucțiuni pentru utilizarea corespunzătoare a vopselelor termorezistente Stove Bright. Aplicarea următoarelor instrucțiuni poate preveni apariția celor mai frecvente probleme. Cele mai multe sobe pot fi revopsite cu vopselele Stove Bright fără nici o problemă. O metodă de a verifica compatibilitatea vopselelor Stove Bright  cu cea de pe soba dumneavoastră , este aplicarea sa pe o suprafață mică a sobei dumneavoastră, pentru a vede cum reacționează cu vopseaua originală. În cazul în care aceasta nu este compatibilă, sau soba este deja revopsită în mai multe straturi, atunci recomandăm îndepărtarea vopselei prin sablare sau șlefuire până la metal.

imagine cu semineu in fata unui perete din sticla

3 Pași simpli

 1. Pregătirea suprafeței în vederea vopsirii
 2. Aplicarea vopselei
 3. Tratarea la căldură a vopselei
Z

Etapa cea mai importantă este pregătirea suprafeței în vederea vopsirii. Vopselele Stove Bright vor avea o aderență la fel de bună doar ca cea a vopselei care exista în prealabil pe soba dumneavoastră. În cazul în care soba este ruginită și nu îndepărtați complet rugina, vopseaua va adera la rugină și se va desprinde. Dacă vopseaua de pe soba dumneavoastră prezintă exfolieri, bule , umflături, atunci și la aplicarea vopselelor Stove Bright rezultatele vor fi la fel. Dacă suprafața sobei este acoperită cu ulei ,praf sau alt agent contaminant, vopseaua nu va adera la metalul sobei.

1. Pregătirea vopselei în vederea vopsirii

 • Îndepărtați toată rugina. Recomandăm sablarea sau șlefuirea pentru îndepărtarea ruginii.
 • Eliminați petele de ulei, grăsime, funingine și alți agenți contaminanți.
 • Pentru îndepărtarea urmelor unsuroase de degete, a urmelor ușoare de murdărie sau de praf, sau pur și simplu pentru curățarea finală înainte de vopsire, Diluantul de curățare și preparare a suprafețelor în vederea vopsirii Stove Bright este o alegere bună.
 • Nu folosiți pentru îndepărtarea murdăriei cârpe antiadezive vândute în unele magazine de vopsele, acestea conținând un reziduu care inhibă calitățile de adeziune ale vopselelor termorezistente Stove Bright. Acordarea unei atenții sporite la prepararea suprafețelor înainte de vopsire, crește șansele de reușită pentru obținerea unui finisaj aspectuos, de lungă durată.

Atenție !

Diluanții, toluenul și acetona sunt foarte inflamabile. A nu se folosi lângă nici o sursă de flacără deschisă sau orice dispozitiv care ar putea produce scântei. Opriți toate aparatele, stingeți toate luminile pilot și închideți toate sursele de flacără. Diluanții, toluenul și acetona emană vapori foarte nocivi. Nu folosiți aceste substanțe în spații strâmte închise. Citiți și respectați instrucțiunile de utilizare ale acestor produse , în special cele referitoare la protecția ochilor, a pielii și a căilor respiratorii.

2. Aplicarea vopselei

Aplicarea vopselei termorezistente Stove Bright necesită o anumită îngrijire pentru a obține cele mai bune rezultate.Există anumite technici commune pentru folosirea vopselelor aerosoli și anumite detalii specific pentru folosirea aerosolilor cu vopsea termorezistentă Stove Bright.

Atenție !

Vaporii care ies din recipientul cu aerosoli sunt FOARTE INFLAMABILI .Stingeți toate sursele de flacără deschisă și păstrați distanța față de eventualele surse de scântei atunci când pulverizați. VAPORII SUNT DĂUNĂTORI dacă sunt inhalați direct. Utilizați acest produs într-un spațiu bine ventilat. Utilizați ochelari de protecție pentru a evita contactul accidental cu ochii. Folosiți mănuși și îmbrăcăminte corespunzătoare pentru a evita iritarea pielii datorită contactului cu solvenții sau substanțele chimice din vopsea.

ÎNAINTE de a pulveriza vopseaua pe soba sau pe țevile sobei rețineți următoarele:

 • Cele mai bune rezultate sunt obținute atunci când temperatura aerului, a sobei și a recipientului cu aerosoli este superioară la 18° C și inferioară la 30° C. Puteți încălzi un recipient rece (din depozit sau dintr-un camion aflat la temperaturi scăzute) lasând să curgă apă fierbinte pe acesta , timp de aproximativ 2 minute. Nu supraîncălziți sau expuneți la orice fel de flacără deschisă recipientul.
 • Asigurați-vă că spatial este bine ventilat, că toate flăcările au fost stinse și că purtați echipament de protecție corespunzător , înainte de a pulveriza vopseaua.

  TEST

  • Testați vopseaua pe o bucată de carton pentru a vedea dacă este gata de utilizare. Adesea prima pulverizare conține în mare parte solvent cu foarte puțin pigment. Acest test va aduce amestecul omogenizat în capul de pulverizare ,pentru a putea efectua prima pulverizare.

  • Agitați recipientul timp de 2 minute pentru o bună amestecare a solvenților și pigmenților astfel încât să obțineți un rezultat optim și un finisaj uniform în momentul pulverizării. Unele persoane nu agită suficient recipientele cu vopsea termorezistentă Stove Bright.
  • Două sau trei straturi subțiri sunt mai bune decât un strat gros
  • Primul strat ar trebui să fie unul lejer, încercarea de a acoperi suprafața dorită dintr-un singur strat, poate avea ca rezultat formarea de picături sau dâre de vopsea .
  • Pulverizarea ar trebui făcută de la o distanță de 30-45 cm. Pulverizarea de la o distanță mai mică poate cauza apariția picăturilor sau a dârelor de vopsea. Pulverizarea de la o distanță mai mare va cauza uscarea vopselei în aer , rezultatul fiind formarea unui finisaj cu aspect nisipos.
  • De obicei vopseaua se usucă până în punctul când poate sa fie atinsă, în 20 de minute. Când aplicați 2 straturi așa cum s-a recomandat mai sus, cel de al doilea strat poate fi aplicat după aproximativ 15 minute. Vopseaua se va usca până în punctul când poate fi manevrată, în aproximativ 2 ore. Vopseaua se poate usca complet fără a fi tratată la căldură în aproximativ 5 zile. Vopseaua este formulată să fie tratată la căldură, pentru obținerea finisajului de lungă durată, rezistent la căldură ce se așteaptă din partea Vopselei Termorezistente Stove Bright.

  3. Tratarea la căldură a vopselei

  Atenție !

  Fumul rezultat din tratarea vopselei la căldură înlocuiește oxigenul. Copiii și persoanele în vârstă cu probleme respiratorii ar trebui să părăsească încăperea pe durata etapei finale de tratare la căldură, pentru a nu suferi din cauza oxigenului pierdut. Fumul este în primul rând dioxod de carbon, prin urmare non-toxic dar inconfortabil.

  • Pentru o sobă pe peleți urmăriți instrucțiunile următoare:

   Așteptați 4 ore înainte de a aprinde un foc în sobă.
   Porniți soba pe lemne conform instrucțiunilor producătorului.
   După ce focul a fost aprins, reglați amestecul de peleți și aer pentru a obține un foc cu intensitate scăzută și mențineți-l așa timp de 10 minute.
   Reglați amestecul de aer și peleți pentru a obține un foc cu intensitate medie și mențineți-l așa timp de 60 de minute.
   Reglați amestecul de aer și peleți pentru a obține un foc cu ce mai mare intensitate posibilă și mențineți-l așa timp de 60 de minute

  • Pentru o sobă pe lemne urmăriți instrucțiunile următoare:

   Așteptați 4 ore înainte de a aprinde un foc în sobă.
   Porniți un foc mic din surcele pentru început. Acest foc trebuie lăsat să ardă 10-15 minute.
   Adăugați lemne pentru a aduce temperatura sobei la aproximativ 235 ° Focul de dimensiuni medii ar trebui să ardă circa 60 de minute.
   Pentru faza finală a tratării vopselei la căldură, adăugați lemne pentru a avea un foc foarte fierbinte, temperature sobei trebuind să fie peste 315 ° Mențineți constant acest foc timp de 60 de minute.

  • Pentru o sobă pe gaz urmăriți instrucțiunile următoare:

   Așteptați 4 ore înainte de a aprinde un foc în sobă.
   Porniți soba pe gaz conform instrucțiunilor producătorului.
   Odată aprins focul moderați flacăra pentru a obține un foc minim timp de 10 minute.
   Reglați flacăra la o intensitate medie și mențineți acest foc timp de 60 de minute.
   Reglați flacăra la cea mai mare intensitate posibilă și mențineți focul timp de 60 de minute.

  NOTĂ : în timpul fazei de ardere la temperatura cea mai ridicată poate să apară fum în aproprierea suprafeței sobei. De asemenea poate să apară un miros neplăcut. Pentru a atenua acest efect aerisiți bine camera cu geamurile și ușile deschise pentru a asigura fluxul de aer.

  Probleme frecvente

  Pregătirea suprafeței

  dacă rugina nu este îndepărtată complet înainte de vopsire, aceasta va reapărea în timp pe suprafața nou vopsită.Vopsirea peste suprafețe ruginite cu Vopsea Termorezistentă Stove Bright nu oprește oxidarea, de aceea este foarte important să se îndepărteze toată rugina înainte de vopsire. Vopseaua care se exfoliază în bucăți mari indică o problemă în pregătirea suprafeței înainte de vopsire. Cea mai bună soluție este să îndepărtați vopseaua, repregătiți suprafața și revopsiți.

  Aplicarea vopselei

  dacă vopseaua se exfoliază sau are un aspect precum sticla spartă și se desprinde în fâșii subțiri înseamnă că stratul aplicat a fost prea gros. Cea mai bună soluție în acest caz este să îndepărtați cât mai mult posibil din vopseaua aplicată, curățați bine suprafața (cum este descris în capitolul Pregătirea suprafeței în vederea vopsirii) și revopsiți având grijă să aplicați vopseaua în 2 straturi subțiri, pulverizând de la o distanță nu mai mică de 30 cm și nu mai mare de 45 cm de suprafața sobei.Dacă stratul de vopsea este texturat sau are un aspect nisipos înseamnă că vopseaua s-a uscat partial în aer în timpul pulverizării. Acest lucru se întâmplă deoarece vopseaua a fost pulverizată de la o distanță prea mare. Cea mai bună soluție este să sablați suprafețele texturate, să curățați bine suprafața de vopsit(cum este descris în capitolul Pregătirea suprafeței în vederea vopsirii) și revopsiți având grijă să aplicați vopseaua într-un strat subțire, pulverizând de la o distanță nu mai mică de 30 cm și nu mai mare de 45 cm de suprafața sobei.

  Tratarea la căldură a vopselei

  aveți grijă să creșteți treptat intensitatea focului în sobă până la o temperature medie. Un foc de intensitate foarte mare realizat din start va ”șoca” vopseaua ducând la exfolierea acesteia. Singura soluție în acest caz este să înlăturați vopseaua, să curățați din nou suprafața și să revopsiți. Pentru a evita problemele în timpul tratării vopselei la căldură, nu atingeți sub nici o formă suprafața vopsită până când aceasta nu s-a uscat complet. Dacă ceva atinge suprafața vopsită în acest interval soluția este să sablați, curățați și revopsiți. Vopseaua tratată la căldură din punct de vedere al gradului de luciu va fi mată. Multe din culorile oferite de gama de Vopsele Termorezistente Stove Bright conțin granule metalice care vor oferi un aspect frumos reflectorizant stratului de vopsea.

  Există mai multe motive pentru care un recipient cu vopsea spray nu funcționează:

  1. Vârful de pulverizare este înfundat cu vopsea uscată
  2. Pigmentul vopselei s-a separate de solvent și obturează tubul de tragere al valvei.
  3. Recipientul nu mai este încărcat cu gaz, așa că nu mai este presiune suficientă pentru a împinge vopseaua în sus spre capul de pulverizare.
  4. Vopseaua este veche, s-a separat de solvent și nu poate fi remixată.
  • Pentru a curăța vârful de pulverizare:
   Asigurați-vă că recipientul de vopsea este la temperatura camerei (lăsați recipientul să stea pentru câteva ore într-o încăpere la temperature de aproximativ 20 °C sau lăsați să curgă apă fierbinte peste recipient timp de 2-3 minute)
   Agitați energic recipientul timp de 90 de secunde. Acest interval de timp este destul de lung și necesită răbdare și efort pentru a fi dus la bun sfârșit.
  • Înlăturați vechiul cap de pulverizare și puneți unul nou(cel negru).
  • Pentru a desfunda tubul de tragere ar trebui :
   Asigurați-vă că recipientul de vopsea este la temperatura camerei (lăsați recipientul să stea pentru câteva ore într-o încăpere la temperature de aproximativ 20 °C sau lăsați să curgă apă fierbinte peste recipient timp de 2-3 minute).
   Agitați energic recipientul timp de 90 de secunde. Acest interval de timp este destul de lung și necesită răbdare și efort pentru a fi dus la bun sfârșit.
   Înlăturați vechiul cap de pulverizare și puneți cel pentru curățare (verde).
   Efectuați o pulverizare test pe o bucată de carton până când pulverizarea este făcută în mod corespunzător (nu mai împroașcă).
   Înlocuiți capul de curățare (verde) cu unul nou de pulverizare (negru).
   Întoarceți recipientul cu capul în jos și pulverizați până când iese doar solvent (transparent).
  • Recipientul nu mai este încărcat cu gaz, așa că nu mai este presiune suficientă pentru a împinge vopseaua în sus spre capul de pulverizare.
   Cel mai simplu test este să strângeți recipientul în mână. Dacă pereții acestuia cedează ușor( precum cei ai unei doze de suc) înseamnă că recipientul nu mai are suficient gaz, așa că nu mai este presiune suficientă pentru a împinge vopseaua în sus spre capul de pulverizare.
   Contactați furnizorul dumneavoastră pentru a vă procura un alt spray cu vopsea.
  • Vopsea veche:
   Uitați-vă în partea de jos a recipientului pentru o data și un număr de lot.
   Dacă data este mai veche de 3 ani este posibil ca produsul să fie prea vechi și să nici nu mai poată fi folosit.
   Contactați furnizorul dumneavoastră pentru a vă procura un alt spray cu vopsea.
  Cos cumparaturi0
  Nu sunt produse in cos
  Continua cumparaturile
  0